за нас

начало / за нас
Управление
Управител и основател на хосписа е Г-жа Донка Николова - квалифицирана старша медицинска сестра, с над 45 години опит в грижата за пациенти в хосписи/ операционни отделения и в спешна помощ.

Относително малкия капацитет на хосписа (25 легла), правят възможен личния контрол от страна на управителя върху качеството на услугите и върху подбора на персонал. Старша сестра Николова лично наблюдава обслужването в хосписа, лично се запознава с всеки пациент при постъпване и лично назначава всеки нов служител.

Екип
Екипът включва зам.-управител, фелдшер, медицински сестри, здравни асистенти, болногледачи и санитари на пълен щат, както и социален работник, физиотерапевт и всички видове медицински специалисти, на седмичен график или на повикване.

В нашите служители търсим и поощряваме две основни качества: добро отношение към пациентите и старание в грижите.

История
Хосписът е основан 2012 г. и от тогава обслужва пациенти от региона, както и от по-далечни населени места. Стъпвайки на изграденото доверие и добро име на местно ниво, от 2019 г. хосписът предприема стъпки към разрастване с отваряне на отделение на за дементно болни и предлагането на услугите за грижа в домашни условия.

Мисия
Стремежът ни е да продължим да подпомагаме най-ценното за един пациент - връзката с близките, по всички възможни начини - организационни, технически и психологични. Също имаме за цел да израснем като водещ център, на национално ниво, в грижата за дементно болни пациенти .
Tъй като грижата за пациенти е изключително отговорна задача, не е напълно подкрепяме идеята, че тя трябва да бъде законово регламентирана и регулирана.

За съжаление у нас се допуска заведения със статут на домове за стари хора, да приемат тежко болни пациенти, което представлява нарушение на реда, по който трябва да се осъществява грижата за тежко болни. Ние сме хоспис, което от правна гледна точка означава че имаме разрешението и квалификацията да се грижим за пациентите в тежко състояние.

Освен като хоспис, ние предлагаме и услугите за извършване на сестрински манипулации на място (дневен стационар), както и предлагаме грижа за тежко болни пациенти в домашни условия. за тези допълнителни услуги в нашата дейност, ние също притежаваме всички законови изисквания разрешения.
Разрешителни за дейността на хоспис "Св. Никола Мирликийски" - гр. Попово

Дейността на хосписите се регулира от Районните здравни инспекции (РЗИ) към Министерство на здравеопазването. За да функционира законно един хоспис, трябва да има следните разрешения:
  • регистрация към РЗИ;
  • разрешение от Агенция по безопасност на храните (за собствената кухня или за външния доставчик на храните, според случая);
  • статут на сграда.
Нашите разрешителни:
Публичен регистър на РЗИ -Търговище
Разрешение от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ)
Ние се помещаваме в сградата на държавната болница "МБАЛ - Попово", която отговаря на всички условия за сграда на лечебно заведение.
Разрешителни за дейността на Отделение за дементно болни към хоспис "Св. Никола Мирликийски" - гр. Попово

Св. Никола Мирликийски (или Св. Николай, архиепископ Мирликийски, Чудотворец) се е родил в края на 3 в. (по времето на имп. Константин) в Мала Азия, в градчето Патара, в района на Мир Ликийски (днес част от гр. Демре в Турция), който по това време влиза в римската провинция Асия.

Пространното му житие можете са прочетете тук, а накратко е бил наричан "защитник на вярата и верните, хранител на гладните, веселие на плачещите, одеяние на голите, покровител на плаващите по море, умиротворител на враждуващите, освободител на пленниците и невинно осъдените, ръководител на постниците и монасите, пазител на целомъдрието."

Водени от християнските добродетели, изтъкнати на дело от житието на Св. Никола Мирликийски, ние също се стремим да помогнем на страдащите, според нашите възможности и да поддържаме духа им, освен тялото, без да ги отграничаваме според тяхната религия, пол или етнос.
Център за социални дейности "Ангелови"  е здравно-социална организация със специализиран тип дейности и предлага на своите потребители и техните семейства пълен комплекс от услуги, предоставяни в домашна среда или в лечебно заведение.
Тази секция е в процес на разработка
Следвайте нашата Фейсбук страница Св Никола Мирликийски.
За текущи обяви за работа или стажове, моля, посетете страницата Кариери.