за нас

Накратко
Управление
Управител и основател на хосписа е Г-жа Донка Николова - квалифицирана старша медицинска сестра, с над 45 години опит в грижата за пациенти в хосписи, операционни отделения и в спешна помощ.

Относително малкия капацитет на хосписа (25 легла), правят възможен личния контрол от страна на управителя върху качеството на услугите и върху подбора на персонал. Старша сестра Николова лично наблюдава обслужването в хосписа, лично се запознава с всеки пациент при постъпване и лично назначава всеки нов служител.

Екип
Екипът включва зам.-управител, фелдшер, медицински сестри, здравни асистенти, болногледачи и санитари на пълен щат, както и социален работник, физиотерапевт и всички видове медицински специалисти, на седмичен график или на повикване.

В нашите служители търсим и поощряваме две основни качества: добро отношение към пациентите и старание в грижите.

История
Хосписът е основан 2012 г. и от тогава обслужва пациенти от региона, както и от по-далечни населени места. Стъпвайки на изграденото доверие и добро име на местно ниво, от 2019 г. хосписът предприема стъпки към разрастване с предлагането на услугите за сестрински манипулации и грижи в домашни условия.

Мисия
Стремежът ни е в максимална степен да съхраним и улесним връзката на пациентите с близките им, през времето, в което се налага болничното заведение да бъде техния нов дом.
Разрешителни
Tъй като грижата за пациенти е изключително отговорна задача, ние напълно подкрепяме идеята, че тя трябва да бъде законово регламентирана и регулирана.

За съжаление, у нас се допуска заведения със статут на домове за стари хора, да приемат тежко болни пациенти, което представлява нарушение на реда, по който трябва да се осъществява грижата за пациенти. Ние сме хоспис, което от правна гледна точка означава че имаме разрешението и квалификацията да се грижим за пациентите в тежко състояние. Домовете за стари хора са социална, а не медицинска услуга; те не са упълномощени да оказват медицински грижи.
Разрешителни за дейността на хоспис и за извършването на сестрински манипулации като част от услугите на хосписа:

Дейността на хосписите се регулира от Районните здравни инспекции (РЗИ) към Министерство на здравеопазването. За да функционира законно един хоспис, трябва да има следните разрешения:
 • регистрация към РЗИ;
 • разрешение от Агенция по безопасност на храните (за собствената кухня или за външния доставчик на храните, според случая);
 • статут на сграда.
Нашите разрешителни:
 • хранене: храната с доставя от регистриран външен доставчик;
 • сграда: помещаваме се в сградата на държавната болница "МБАЛ - Попово", която отговаря на всички условия за сграда на лечебно заведение.
За Св. Никола Мирликийски
Св. Никола Мирликийски (или Св. Николай, архиепископ Мирликийски, Чудотворец) се е родил в края на 3 в. (по времето на имп. Константин) в Мала Азия, в градчето Патара, в района на Мир Ликийски (днес част от гр. Демре в Турция), който по това време влиза в римската провинция Асия.

Пространното му житие можете да прочетете тук, а накратко: бил е наричан "защитник на вярата и верните, хранител на гладните, веселие на плачещите, одеяние на голите, покровител на плаващите по море, умиротворител на враждуващите, освободител на пленниците и невинно осъдените, ръководител на постниците и монасите, пазител на целомъдрието."

Водени от християнските добродетели, изтъкнати на дело от житието на Св. Никола Мирликийски, ние също се стремим да помогнем на страдащите, според нашите възможности. Стремим се и да поддържаме духа им, освен тялото, и да се отнасяме с еднакво уважение към всички, независимо от религия, пол или етнос.
Партньори
Лого - Мед-сестра - указател за частни сестрински практики
Med-sestra  е указател за частни сестрински практики в цялата страна - частни медицински сестри/ частни манипулационни/ мобилни хосписи.
Лого - Частни линейки Медтранс
Частни линейки - Медтранс предлагат денонощен медицински транспорт в цялата страна и зад граница. Линейките са отлично оборудвани, за да осигурят максимален комфорт на пациента, а екипът е с дългогодишен и доказан опит.
За нас в медиите
Новини
Следвайте нашата Фейсбук страница Св Никола Мирликийски.
Кариери
За текущи обяви за работа или стажове, моля, посетете страницата Кариери.
Контакт
Моля, изберете услугата, с която искате да се свържете:
 • Хоспис "Св. Никола Мирликийски"
  - контакт
 • Дневен стационар / кратък престой
  - свържете се от страницата за контакт с хоспис "Св. Никола Мирликийски"
 • Сестрински манипулации в стационар
  - свържете се от страницата за контакт с хоспис "Св. Никола Мирликийски"