Хоспис "Св. Никола Мирликийски" - гр. Попово

Денонощни грижи при тежки състояния и при следоперативно възстановяване

При постъпването на пациента се запознаваме с личностните му характеристики, чрез нашия специално подготвен въпросник.

Този въпросник ни улеснява в това планираме процеса на адаптация, като вземем предвид индивидуалните особености на пациента.

Изготвяме и задължителния протокол при постъпване към раздел "Социална оценка на потребностите", който има за цел да документира физическото и психичното състояние на пациента при постъпване.

След събраната информация, ние наблюдаваме как се чувства новопостъпилия пациент. Преценяваме с кого да го настаним/преместим в стая и кои болногледачи да се грижат за него.

Предлагаме такса, както за цял месец, така и денонощие за денонощие, така че можете да настаните вашия близък за няколко дни и да проверите дали се чувства добре. Научете повече в Цени.

За щастие, в повечето случаи възрастните пациенти се адаптират бързо. Човек харесва да бъде обгрижван по всяко време и да има социални контакти по всяко време - неща, които са рядко постижими в домашни условия, когато по-младите са по цял ден на работа, а след това се връщат изморени.

Нерядко се оказва, че възрастните хора у дома всъщност са се чувствали самотни или в тежест, или в напрегнати отношения. Налагало им се е да молят или да натякват за помощ, а в същото време близките им са били на ръба на изтощението.

В други случаи пък, възрастният човек е прекарвал дълго време сам, което е създавало тревоги в ума му какво ще прави ако се влоши. Това води до омагьосан кръг от безсъние, допълнителен стрес, изтощение. Когато същият пациент постъпи в хосписа и види, че има постоянно кой да го наблюдава, той успява да се отпусне, да се наспи качествено, да се храни нормално.

Хосписът внася ритъм в ежедневието на пациентите, което е от ключово значение за облекчението на техните страдания. Денонощното наличие на медицински персонал, професионалната грижа, подпомогната от технически улеснения и ранене и предсказуемият график са неща, улесняват адаптацията на възрастните хора и ги предразполагат да се чувстват спокойни.