прием на пациенти от цялата страна | денонощен прием | осигуряване на специализиран транспорт

Хоспис "Св. Никола Мирликийски" - гр. Попово

Денонощни грижи при тежки състояния и при следоперативно възстановяване

медицински грижи
Предлагаме денонощни медицински и битови грижи след инсулт/ след травми и операции/ диабетни усложнения/ общо влошено състояние при възрастни хора, както и при особено тежки състояния като ракови заболявания/ заболявания в последен стадий/ будна кома и други.

Извършваме всички предписани медицински манипулации (поставяне на инжекции, сменяне на превръзки, обработка на рани, вливания (поставяне на система), вземане на кръв за изследвания, даване на лекарства, поставяне на катетър и други).

Оказваме помощ на трудноподвижни пациенти при къпане, смяна на дрехи и бельо, ходене до тоалетна, пране, подстригване, хранене и др.

Благодарение на това, че се намираме в сградата на държавната болница "МБАЛ Попово", можем да осигурим по най-лесния начин консултации със специалисти, лабораторни изследвания и всички други видове медицински услуги, които се предлагат в болницата. При необходимост можем да осигурим специализиран транспорт до медицински услуги в други точки на страната. Предлагаме рехабилитация.
Манипулационна
Манипулационната в хосписа отговаря на всички изисквания за хигиенично и прецизно обслужване на лекарските предписания
помещения
хранене
Предлагаме хранене четири пъти на ден, с питателна и разнообразна храна и естествено, съобразено с предписания диетичен режим на всеки пациент.
За пациентите с двигателни и неврологични нарушения, които не могат да се хранят сами или съществува риск от задавяне, храненето се подпомага от медицинска сестра.
екип
социална среда
Всеки човек иска да се радва на уюта на дома си и присъствието на близките, особено когато е тежко болен и безпомощен. В идеалния случай, най-добрата грижа е тази в домашни условия. (Ние предлагаме такава услуга за градовете Варна и Попово.)

За съжаление, този вариант не винаги е удачен. Ако близките са в чужбина или ако заболяването изисква денонощен достъп до специално апаратура и лекари, или ако няма финанси за тази скъпа услуга, остава варианта за настаняване в хоспис.

Затова, полагаме всички усилия пациента да се чувства максимално добре, макар и не в  домашното си огнище. Обръщаме внимание на следните неща:
специализиран транспорт
За пациентите извън гр. Попово, както и от самия град, предлагаме съдействие с уреждането на специализиран транспорт.

Местонахождението на хосписа в същата сграда с "МБАЛ Попово" улеснява посещението на кабинети и лаборатории. За всички останали случаи (изследвания в други болници, посещение на близки, на административни служби и др.), можем да предложим както специализиран транспорт, така и придружител, при допълнително заплащане.
разрешителни
Дейността на хосписите се регулира от Районните здравни инспекции (РЗИ) към Министерство на здравеопазването. За да функционира законно един хоспис, трябва да има следните разрешения:
 • регистрация към РЗИ;
 • разрешение от Агенция по безопасност на храните (за собствената кухня или за външния доставчик на храните, според случая);
 • статут на сграда.
Нашите разрешителни:
Публичен регистър на РЗИ -Търговище
Разрешение от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ)
Ние се помещаваме в сградата на държавната болница "МБАЛ - Попово", която отговаря на всички условия за сграда на лечебно заведение.
рискове и мерки
За съжаление, в практиката не липсват случаи на безотговорно или грубо отношение към пациентите. Тежко болните хора на практика нямат автономия и е много лесно да се злоупотребява с тях.

Ние не се притесняваме да говорим за тези рискове, защото ясно преследваме добро и отговорно отношение. Ще се спрем на основните рискове и ще разкажем какви мерки предприемаме, за да не се случват в нашия хоспис:
контрол от ваша страна
Най-добрият начин един хoспис да гарантира отговорно отношение спрямо пациентите е да осигури в максимална степен възможности за контрол от страна на близките.

Хосписи, които не ви предлагат тази възможност или избягват да я коментират, или твърдят, че не е необходима и т.н., трябва да будят сериозни съмнения у вас.

Ние сме се погрижили да можете пряко да контролирате отношението спрямо вашия близък по следните начини:
 • предлагаме настаняване на близък в същата стая с пациента;
 • позволяваме ползването на избран от вас, личен болногледач, в нашия хоспис;
 • поощряваме поддържането на всички видове контакт с пациента: свиждания/ телефонна връзка/ видео връзка чрез уеб камера/ връщане на пациента в дома за ден или два/ транспортиране на пациента до семейни мероприятия и връщане. Графикът ни на свиждане на практика позволява свиждане всеки ден (стига да няма обявени инфекциозни епидемии в региона);
 • монтиране на камера за видео наблюдение в стаята на пациента (след подписване на съответните декларации за предоставяне на лични данни).
ценови пакети
ДОПЪЛНЕНИЯ КЪМ ВСИЧКИ ПАКЕТИ
въпроси и отговори
За други въпроси, моля, отправете запитване.
спешен прием
Приемаме пациенти по спешност всеки ден от седмица, по всяко време на денонощието, от цялата страна!

При спешен прием важат същите цени, както при нормален прием.

Свържете се с нас на денонощния ни тел. 0886 920 002.
сключване на договор
За да оформим договор, първо трябва да се запознаем със състоянието на пациента и да преценим какво количество и качество грижи ще изисква.

След като ви направим оферта (можете да се ориентирате в цените от бутона Цени), ще ви поканим на оглед, ако все още не сте направили, за да се уверите на място в условията, които предлагаме.

Ако приемете офертата, ще подготвим договор, за който предварително изискваме цялата налична медицинска документация, с която разполагате - епикризи, решения на ТЕЛК/ ЛКК, рецептурна книжка и др. Към договора също се прилага декларация за защита на личните данни. Според това на коя дата постъпва пациента ще определим капаро, за да резервираме свободно легло.

Ако желаете предварително да видите образец на договора, моля, свържете се с нас.
транспорт  до хосписа
За настаняването на пациенти извън гр. Попово, както и за пациенти от града, съдействаме с уреждането на специализиран транспорт.

Моля, свържете се с нас, за да уточним цената, която зависи от състоянието на пациента и етажите, които евентуално ще трябва да се качват.
настаняване и процес на адаптация
При постъпване, всеки пациент трябва да носи със себе си:
 • 4 бр. горни блузи, тип тениска, без копчета;
 • 4 бр. долни дрехи (анцузи/ пижами/ клинове), без копчета;
 • 4 бр.корсажи/ потници;
 • 2 бр. грейки/ елеци, без копчета;
 • 2 бр. горнища на анцузи, без копчета;
 • 1 бр. голяма хавлиена кърпа;
 • 4 бр. малки хавлиени кърпи;
 • 1 чифт джапанки;
 • 1 чифт чехли.
Изрично умоляваме всички пациенти да не носят със себе си ценности или в краен случай да ги предадат за съхранение на нашия персонал (като се направи опис на гърба на договора).

Също така е желателно всички лични вещи да бъдат белязани, тъй като възрастните хора често ги забравят на различни места или ги разместват.
За съжаление, понякога постъпват пациенти, оставени в изключително лошо хигиенно състояние и с развити кожни рани и кожни паразити. В тези случаи задължително изискваме допълнителна такса, за привеждането на пациента в добър хигиенен вид.
При постъпването на пациента също така се запознаваме с личностните му характеристики, чрез нашия специално подготвен въпросник. Целта му е да можем да преценим как да проведем най-лесно процеса на адаптация, в стая с кого да го настаним и как да осигурим подходящи социални мероприятия и умствена стимулация (доколкото състоянието му позволява).

Освен това изготвяме и задължителния протокол към "Социална оценка на потребностите", който има за цел да документира физическото и психичното състояние на пациента при постъпване.
поддържане на връзка с близките
Научете повече от раздел Грижи.
телефон
0886 920 002 - денонощно!
0892 746 017 - денонощно!

На този номер можете да получите и сведения за вашите близки.
вайбър
0886 920 002 - всеки ден: 9-18
фейсбук чат
електронна поща
 - всеки ден: 9-18
неклиентски запитвания
Обяви за работа/ стажове - раздел Кариери
Запитвания за партньорства - пишете на hospis.nm@mail.ru
Търговски предложения/ непоискани рекламни съобщения - пишете на hospis.nm@mail.ru. Проверяваме всички предложения, но отговаряме само на тези, които ни интересуват.
адрес
гр. Попово, пощ. код 7800, жк Русаля (кв. Запад), МБАЛ Попово, Западно крило, ет. 1
Прием на пациенти - денонощен
Огледи - с предварителна уговорка на тел. 0886 920 002 или 0892 746 017
Свиждания - всеки ден 9-14 и 14-18. Свиждания в други часове се допускат с уговорка от предния ден. Свижданията се ограничават в случаите на обявени епидемии в региона.