Хоспис "Св. Никола Мирликийски" - гр. Попово

Денонощни грижи при тежки състояния и при следоперативно възстановяване

спешен прием
Приемаме пациенти по спешност всеки ден от седмица, по всяко време на денонощието, от цялата страна!

При спешен прием важат същите цени, както при нормален прием.

Свържете се с нас на денонощния ни тел. 0886 920 002.
сключване на договор
За да оформим договор, първо трябва да се запознаем със състоянието на пациента и да преценим какво количество и качество грижи ще изисква.

След като ви направим оферта (можете да се ориентирате в цените от бутона Цени), ще ви поканим на оглед, ако все още не сте направили, за да се уверите на място в условията, които предлагаме.

Ако приемете офертата, ще подготвим договор, за който предварително изискваме цялата налична медицинска документация, с която разполагате - епикризи, решения на ТЕЛК/ ЛКК, рецептурна книжка и др. Към договора също се прилага декларация за защита на личните данни. Според това на коя дата постъпва пациента, ще определим капаро и ще резервираме легло.

Ако желаете предварително да видите образец на договора, моля, свържете се с нас.
транспорт до хосписа
За настаняването на пациенти извън гр. Попово, както и за пациенти от града, съдействаме с уреждането на специализиран транспорт.

Моля, свържете се с нас, за да уточним цената, която зависи от състоянието на пациента и етажите, които евентуално ще се качват.
необходими вещи
При постъпване, всеки пациент трябва да носи със себе си:
  • 4 бр. горни блузи, тип тениска, без копчета;
  • 4 бр. долни дрехи (анцузи/ пижами/ клинове), без копчета;
  • 4 бр.корсажи/ потници;
  • 2 бр. грейки/ елеци, без копчета;
  • 2 бр. горнища на анцузи, без копчета;
  • 1 бр. голяма хавлиена кърпа;
  • 4 бр. малки хавлиени кърпи;
  • 1 чифт джапанки;
  • 1 чифт чехли.
Изрично умоляваме всички пациенти да не носят със себе си ценности или в краен случай да ги предадат за съхранение на нашия персонал (като се направи опис на гърба на договора).

Също така е желателно всички лични вещи да бъдат белязани, тъй като възрастните хора често ги забравят на различни места или ги разместват.
преглед при постъпване
При постъпването на нов пациент, задължително правим преглед за общо хигиенно състояние, декубитални рани и кожни паразити.
За съжаление, понякога постъпват пациенти, оставени в изключително лошо хигиенно състояние, с развити кожни заболявания. В тези случаи задължително изискваме допълнителна такса, за привеждането на пациента в добър хигиенен вид.
психо-социална адаптация
поддържане на връзка с близките
Научете повече в Грижи.